Opční strategie - Čech, Petr (2010)
Práce se zaměřuje na podrobnou analýzu opčních strategií s důrazem na praktickou stránku této problematiky. Nejprve čtenáři poskytuje informace týkající se základní teorie opcí, důležité pro další části práce. Následující kapitoly se pro jednoduchost zaměřují na akciové opce, ale dané poznatky lze využít i u opcí s jiným podkladovým aktivem. V druhé části jsou rozebrány významnější opční strategie a u některých je uvedena aplikace na konkrétní tržní situaci. Dále následuje část pojednávající o vlivu implikované volatility na opční strategie. Na závěr je provedeno shrnutí a částečné porovnání jednotlivých strategií podle vhodnosti využití v různých tržních situacích.