Hospodárske dopady colnej únie Ruska, Bieloruska a Kazachstanu a ich predpokladaný vývoj v podmienkach vstupu Ruska do WTO - Lukáčová, Mária (2010)
Od rozpadu Sovětského svazu dochází mezi jeho bývalými zeměmi k četným integračním seskupením. Dosavadní snahy Ruska o vytvoření celní unie spolu s Běloruskem a následně s dalšími zeměmi směrem ke společnému ekonomickému prostoru skončily neúspěchem. V listopadu 2009 byla podepsána dohoda o celní unii Ruska, Běloruska a Kazachstánu. Cílem bakalářské práce je zjistit předpoklady úspěšnosti celní unie jako celku, ale také i pravděpodobné dopady na jednotlivé národní ekonomiky států. Práce se také věnuje otázce, jakou roli bude hrát vytvoření celní unie na přístupová jednání do WTO nejen Ruska, ale i ostatních členských států seskupení.