Hospodárske dopady colnej únie Ruska, Bieloruska a Kazachstanu a ich predpokladaný vývoj v podmienkach vstupu Ruska do WTO - Lukáčová, Mária; Žamberský, Pavel; Sudliankou, Aliaksandr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Od rozpadu Sovětského svazu dochází mezi jeho bývalými zeměmi k četným integračním seskupením. Dosavadní snahy Ruska o vytvoření celní unie spolu s Běloruskem a následně s dalšími zeměmi směrem ke společnému ekonomickému prostoru skončily neúspěchem. V listopadu 2009 byla podepsána dohoda o celní unii Ruska, Běloruska a Kazachstánu. Cílem bakalářské práce je zjistit předpoklady úspěšnosti celní unie jako celku, ale také i pravděpodobné dopady na jednotlivé národní ekonomiky států. Práce se také věnuje otázce, jakou roli bude hrát vytvoření celní unie na přístupová jednání do WTO nejen Ruska, ale i ostatních členských států seskupení.
Vedoucí práce: Pavel Žamberský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Rusko; bakalářské práce; Russia; bachelor's theses