Elektronický mýtny systém na Slovensku - Sciranka, Peter (2010)
Práca sa skladá zo štyroch nosných kapitol. V prvej kapitole sa venujem dopravnej infraštruktúre na území SR so zameraním hlavne na cestnú dopravu a to diaľnice a rýchlostné cesty. Ďalšia kapitola pojednáva mýte ako takom a o rôznych systémoch elkteonického výberu mýta. Tretia a zároveň hlavná kapitola sa podrobne zameriava na popis fungovania mýta v SR. V záverečnej kapitole hodnotím systém, jeho fungovanie a pozadie z môjho uhla pohľad.