Reingeneering procesů nákupu ZKL Brno, a. s. - Šnajdrová, Eva (2010)
Společnost ZKL Brno, a.s. se zabývá výrobou válečkových, soudečkových a speciálních ložisek. V úvodní části práce jsou popsány základní pojmy jako nákup, reengineering, centralizace nebo řízení zásob. Následuje krátký popis společnosti a popis původního stavu nákupu. Cílem práce je najít chyby v řízení nákupu za pomoci analýzy nakupovaných komodit, personálního zabezpečení a stavu zásob. V závěru práce je prezentována nová směrnice nákupu.