Podnikatelský plán společnosti Yacht, s.r.o. vydavatelství odborných magazínů pro volný čas - Guryča, Nikola (2010)
Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Hlavní náplní podnikatelského plánu vydavatelství je poskytnutí souhrného pohledu na postavení společnosti na trhu a určení pozic jednotlivých titulů vydavatelství. K tomuto účelu je využito SWOT a SLEPT analýzy, Porterova modelu 5 sil a BCG matice. V práci jsou prezentovány také záměry na další rozvoj firmy. Záměr rozšířit aktivity firmy o pořádání výstavy zaměřené na víno se ukázal jako reálný a mohl by se tak v budoucnosti naplnit.