Integrovaný dopravný systém Libereckého kraja - Hanák, Ivan (2010)
Cieľom tejto bakalárskej práce je popísať Integrovaný dopravný systém Libereckého kraja, analyzovať dopravnú obslužnosť a poukázať na možnosti a plány ďalšieho rozvoja v budúcnosti. V prvej časti je spomenutá súčasná situácia vo verejnej doprave v Českej republike a teoretický základ pre integrované dopravné systémy. Druhá časť popisuje odbavovacie systémy, najmä ich elektronickú formu. Tretia časť analyzuje IDS Libereckého kraja, jeho zložky a príležitosti rozvoja.