Posouzení schopnosti ROP NUTS II Střední Morava naplňovat priority Zlínského kraje - Sachrová, Vendula (2010)
Diplomová práce se zaměřuje na strategické dokumenty určené k rozvoji Zlínského kraje a jejich vzájemnou kompatibilitu. Teoretická část práce se zabývá nejprve vymezením obecné regionální politiky a také české regionální politiky. Dále jsou popsány jednotlivé strategické dokumenty na národní, regionální i krajské úrovni, jejich vzájemné vztahy a vazby. V praktické části se práce věnuje konkrétním dokumentům Zlínského kraje, tj. Programu rozvoje územního obvodu Zlínského kraje, Strategii rozvoje Zlínského kraje, Regionální inovační strategii a především Regionálnímu operačnímu programu NUTS II Střední Morava. Jednotlivé dokumenty jsou popsány především z hlediska jejich vizí a cílů a jsou zde naznačeny vztahy k jiným dokumentům. Hlavní část práce pojednává o Regionálním operačním programu NUTS II Střední Morava a jeho vazbách na ostatní projednávané strategické dokumenty Zlínského kraje na bázi jejich priorit a cílů, demonstrovaných prostřednictvím schémat. Na závěr je provedeno zhodnocení schopnosti ROP NUTS II SM naplňovat priority Zlínského kraje.