Posouzení schopnosti ROP NUTS II Střední Morava naplňovat priority Zlínského kraje - Sachrová, Vendula; Jetmar, Marek, 1976-; Postránecký, Josef, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce se zaměřuje na strategické dokumenty určené k rozvoji Zlínského kraje a jejich vzájemnou kompatibilitu. Teoretická část práce se zabývá nejprve vymezením obecné regionální politiky a také české regionální politiky. Dále jsou popsány jednotlivé strategické dokumenty na národní, regionální i krajské úrovni, jejich vzájemné vztahy a vazby. V praktické části se práce věnuje konkrétním dokumentům Zlínského kraje, tj. Programu rozvoje územního obvodu Zlínského kraje, Strategii rozvoje Zlínského kraje, Regionální inovační strategii a především Regionálnímu operačnímu programu NUTS II Střední Morava. Jednotlivé dokumenty jsou popsány především z hlediska jejich vizí a cílů a jsou zde naznačeny vztahy k jiným dokumentům. Hlavní část práce pojednává o Regionálním operačním programu NUTS II Střední Morava a jeho vazbách na ostatní projednávané strategické dokumenty Zlínského kraje na bázi jejich priorit a cílů, demonstrovaných prostřednictvím schémat. Na závěr je provedeno zhodnocení schopnosti ROP NUTS II SM naplňovat priority Zlínského kraje.
Vedoucí práce: Marek Jetmar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; regionální rozvoj; regionální politika; diplomové práce; regional development; regional policy; master's theses