Aplikace zobecněného lineárního modelu na směsi pravděpodobnostních rozdělení - Pokorný, Pavel (2010)
Předkládaná práce je zaměřena na použití směsí pravděpodobnostních rozdělení ve zobecněném lineárním modelu. Teoretická část je rozdělena do dvou kapitol. V první kapitole je definován zobecněný lineární model (GLM), jako alternativa ke klasickému lineárnímu regresnímu modelu. Druhá kapitola se zabývá konečnou směsí pravděpodobnostních rozdělení a odhadem jejích parametrů. V závěru druhé kapitoly jsou pak předchozí úvahy spojeny v konečně smíšený zobecněný lineární model. Poslední třetí kapitola práce pak demonstruje použití modelu na generovaných datech.