Aplikace zobecněného lineárního modelu na směsi pravděpodobnostních rozdělení - Pokorný, Pavel; Malá, Ivana, 1962-; Pavelka, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Předkládaná práce je zaměřena na použití směsí pravděpodobnostních rozdělení ve zobecněném lineárním modelu. Teoretická část je rozdělena do dvou kapitol. V první kapitole je definován zobecněný lineární model (GLM), jako alternativa ke klasickému lineárnímu regresnímu modelu. Druhá kapitola se zabývá konečnou směsí pravděpodobnostních rozdělení a odhadem jejích parametrů. V závěru druhé kapitoly jsou pak předchozí úvahy spojeny v konečně smíšený zobecněný lineární model. Poslední třetí kapitola práce pak demonstruje použití modelu na generovaných datech.
Vedoucí práce: Ivana Malá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses