Náklady a výnosy procesu privatizace v období transformace ekonomiky v ČR od roku 1990 - Kozel, Tomáš; Ševčík, Miroslav, 1958-; Mládek, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Česká ekonomika procházela v 90. letech procesem transformace, jehož klíčovou součástí byla privatizace. Specifická výchozí situace české/československé ekonomiky byla určujícím bodem pro zvolení historicky zcela ojedinělé privatizační strategie kombinující standardní a nestandardní privatizační metody. Tato strategie s sebou přinášela mnohé výhody, ale také určité obavy. Zejména využití do té doby nevyzkoušené kuponové privatizace přinášelo jistá znepokojení ohledně možných negativních dopadů. Cílem této práce je zhodnotit přínosy a náklady transformační privatizace. Hodnocen je jak samotný privatizační proces, tak také jeho dlouhodobější dopady. Speciální pozornost je věnována privatizaci velkých státních bank. V závěru jsou shrnuty dílčí výsledky a je vyřčeno celkové hodnocení privatizace.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; privatizace; diplomové práce; privatization; master's theses