Mestská a prímestská doprava v Prešove - Komár, Jozef (2010)
Cieľom tejto bakalárskej práce je charakterizovať oblasť mestskej a prímestskej dopravy teoreticky. Praktická časť je venovaná systému MHD v meste Prešov. V práci je opísaný vývoj verejnej osobnej dopravy, súčasná situácia, odbory dopravy a dopravcovia, ktorí sú v tomto meste zastúpení. Tiež sa zameriavam na aktuálne problémy a návrhy na zlepšenie dopravy v meste a venujem sa budúcemu vývoju mestskej a prímestskej dopravy v Prešove.