Analýza regionálního rozmístění Vědeckotechnických parků na území České republiky a jejich vliv na regionální rozvoj na konkrétním příkladu Plzně - Hacaperková, Anna; Tomešová, Jana; Weingärtnerová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato bakalářská práce definuje instituce vědeckotechnických parků (dále jen "VTP") a jejich roli v regionálním rozvoji České republiky. Rámcově identifikuje návaznost VTP na regionální politiku České republiky a Evropské unie a zmiňuje význam mezinárodní spolupráce v této oblasti. Práce je zaměřena na popis minulého i současného fungování VTP v České republice a na proces zakládání VTP. Prioritou této práce je zmapování sítě stávajících VTP na území České republiky a zhodnocení efektivity a důsledků tohoto rozmístění pomocí nástrojů regionální analýzy. Konkrétní přínosy VTP k regionálnímu rozvoji jsou specifikovány na příkladu Plzně. Cílem práce je tedy zhodnocení lokalizace VTP v České republice a vystižení úlohy těchto institucí v regionálním rozvoji na konkrétním příkladu Plzně. V závěru práce je zhodnocena dosavadní činnost VTP v regionálním rozvoji a je představena prognóza budoucího vývoje VTP na našem území.
Vedoucí práce: Jana Tomešová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; inovační podnikání; regionální rozvoj; bakalářské práce; innovative business; regional development; bachelor's theses