Vyhodnocení efektivnosti prostředků vynaložených na rozvoj lidských zdrojů. - Galuszková, Věra; Zemplinerová, Alena; Drahotský, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou financování rozvoje lidských zdrojů pomocí prostředků ze strukturálních fondů EU. V první části se zaměřuje na strukturální politiku EU a Operační program Rozvoje lidských zdrojů. Dále popisuje monitorovací systém pro Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje (na základě zkušeností získaných na MŠMT). Hlavním cílem práce je analýza efektivní alokace prostředků tohoto opatření, které bylo dosaženo za pomocí dotazníkového šetření. Šetření je orientované jak na úspěšné, tak i neúspěšné žadatele o finanční podporu. Výsledkem je soubor tezí týkajících se přínosů z realizovaných projektů, problémů úřednického aparátu a zkušeností vyplývajících z prvního čerpání z fondů EU.
Vedoucí práce: Alena Zemplinerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; strukturální fondy; diplomové práce; structural funds; master's theses