Úloha kraje při financování dopravy v České republice na příkladu kraje Vysočina - Nováčková, Radka; Toth, Petr, 1962-; Pova, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Cílem bakalářské práce je zmapování finančních toků v oblasti financování dopravy v České republice a následně charakterizování úlohy kraje, která z tohoto systému vyplývá. Doprava je jedním z odvětví ekonomiky České republiky, kdy se její financování provádí z velké části prostřednictvím státního rozpočtu. Financování dopravy pak patří ke komplikovaným oblastem financování, kde jsou finanční toky složité. Ve většině krajů je doprava jednou z nejnáročnějších oblastí na finanční prostředky. Práce vytyčuje hlavní úkoly kraje v tomto systému a charakterizuje propojení kraje s ostatními subjekty působícími při financování dopravy. Následně se práce věnuje mechanismu financování dopravy v kraji Vysočina a zkoumá jeho roli v oblasti financování dopravy.
Vedoucí práce: Petr Toth
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; doprava; financování; bakalářské práce; transportation; financing; bachelor's theses