Optimalizace distribuce reklamních letáků - Naglová, Martina; Fábry, Jan, 1967-; Jágerová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem práce je určit optimální trasu pro distribuci reklamních letáků. K vypočtení této trasy je použito řešení úlohy čínského listonoše. Na rozdíl od ostatních úloh je tato případová studie modifikována tak, že jsou uvažovány nejen délky ulic, ale i jejich šířky a počty domů po obou stranách ulic a listonoš může ulicí procházet dvěma různými způsoby. V úloze je uvažován neorientovaný graf a nepovinné hrany. Vzhledem k rozsáhlosti úlohy je nutné použít programových prostředků, konkrétně je použit systém Lingo. V práci je popsána úloha čínského listonoše, její matematický model, historie a možné modifikace a základní pojmy z teorie grafů, kam úloha čínského listonoše patří.
Vedoucí práce: Jan Fábry
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses