Faktory lokalizace ekonomických subjektů v Euroregionu Labe - Suchá, Tereza (2010)
Práce se zabývá zhodnocením lokalizačních faktorů, které jsou rozhodující pro ekonomické subjekty při umísťování jejich sídel, a které tak bezpochyby ovlivňují celkovou strukturu národní ekonomiky. Cílem práce je charakterizovat nejvýznamnější lokalizační faktory, které vedly firmy k tomu, aby své sídlo umístily do Euroregionu Labe. V teoretické části je přiblížen historický vývoj lokalizačních teorií, definovány nejhlavnější ekonomické aspekty hrající roli při lokalizaci firem a vysvětleno několik ukazatelů prostorové analýzy. Praktická část se zaměřuje na shrnutí významu euroregionů, představení socioekonomické situace Euroregionu Labe a na charakteristiku zde sídlících firem. Závěrečná část se věnuje zhodnocení výsledků dotazníkového šetření, které se snaží zobecnit významné lokalizační faktory.