Faktory lokalizace ekonomických subjektů v Euroregionu Labe - Suchá, Tereza; Kramulová, Jana; Damborský, Milan, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Práce se zabývá zhodnocením lokalizačních faktorů, které jsou rozhodující pro ekonomické subjekty při umísťování jejich sídel, a které tak bezpochyby ovlivňují celkovou strukturu národní ekonomiky. Cílem práce je charakterizovat nejvýznamnější lokalizační faktory, které vedly firmy k tomu, aby své sídlo umístily do Euroregionu Labe. V teoretické části je přiblížen historický vývoj lokalizačních teorií, definovány nejhlavnější ekonomické aspekty hrající roli při lokalizaci firem a vysvětleno několik ukazatelů prostorové analýzy. Praktická část se zaměřuje na shrnutí významu euroregionů, představení socioekonomické situace Euroregionu Labe a na charakteristiku zde sídlících firem. Závěrečná část se věnuje zhodnocení výsledků dotazníkového šetření, které se snaží zobecnit významné lokalizační faktory.
Vedoucí práce: Jana Kramulová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses