Aplikace úlohy obchodního cestujícího na svoz reklamací - Havlová, Irena; Skočdopolová, Veronika; Kuncová, Martina, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
S různými obdobami nalezení optimální trasy či nejvhodnějšího nastavení je možné se setkat v mnohých oblastech lidské činnosti, ať již na poli vědy a techniky, tak i v obchodních sférách. Z matematického pohledu se jedná o řešení úlohy obchodního cestujícího a jejích modifikací. Tato práce je věnována řešení úlohy obchodního cestujícího pomocí lineárního modelu a některých jednodušších heuristik jako je metoda nebližšího souseda či metoda výhodnostních čísel. V rámci praktické části je pak demonstrováno využití této úlohy při svozech reklamací uvnitř části velkoobchodního řetězce s elektronikou, přičemž zahrnuto je i řešení při rozdělení cesty na více okruhů. V návaznosti na získané výsledky je pak nastíněno i finanční srovnání současného řešení situace ve společnosti s možnou vizí svozů vlastními silami po trasách určených řešením úlohy obchodního cestujícího.
Vedoucí práce: Veronika Skočdopolová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses