Rozvoj města Bystřice jako součást mikroregionu Džbány - Dvořáková, Kateřina; Kadeřábková, Jaroslava, 1942-; Khendriche Trhlínová, Zuzana, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Ve své práci se snažím potvrdit hypotézu, že je pro město přínosem být členem mikroregionu. Zaměřuji se na vztah města Bystřice a Mikroregionu Džbány. Nejprve ve své práci objasňuji pojem mikroregion a na jaké bázi funguje. Mikroregion se dá definovat jako dobrovolné sdružení obcí či komunit, které se snaží řešit společné problémy, sdílet své zkušenosti a hledat cesty k získání peněz především z fondů Evropské unie. Dále se ve své práci snažím plně charakterizovat Mikroregion Džbány a město Bystřice. Pro potvrzení hypotézy jsem se rozhodla zkoumat činnost mikroregionu a města Bystřice od roku 2002 do roku 2007. V jednotlivých letech zjišťuji jaké projekty mikroregion zrealizoval a jaké dopady to mělo na město Bystřice.
Vedoucí práce: Jaroslava Kadeřábková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; venkov; bakalářské práce; countryside; bachelor's theses