Vliv zavedení Basel II na kapitálovou přiměřenost vybraných českých bank - Kubíček, Antonín; Dvořák, Petr, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem bakalářské práce je vyhodnotit dopad nových pravidel pro výpočet kapitálové přiměřenosti do českého bankovního sektoru obecně a následně na zvoleném vzorku čtyř bank. Předmětem mé analýzy je relativní výše kapitálové přiměřenosti před a po implementaci BASEL II v celém českém bankovním sektoru a výše kapitálových požadavků před a po implementaci BASEL II, které vykazovaly mnou zvolené čtyři banky. Otázka, kterou touto analýzou chci zodpovědět, zní, v jaké míře nové postupy, které BASEL II umožňuje bankám používat pro výpočet kapitálového požadavku k úvěrovému a operačnímu riziku, změní relativní výši kapitálové přiměřenosti a také celkovou výši kapitálových požadavků ve mnou vybraných bankách.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses