Historický vývoj počtu obcí na českém území - Ponížilová, Kateřina; Weingärtnerová, Markéta; Tomešová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato bakalářská práce se věnuje vývoji počtu obcí na českém území. Zohledňuje vývoj počtu obcí a též vývoj osídlení našeho území z dlouhodobého hlediska. Úvodní část práce se sestává z vymezení základních pojmů z oblastí osídlení. Základní částí práce je shrnutí vývoje osídlení a na něj navazující změny v počtu obcí na českém území od pravěku po současnost. Další část práce pak blíže přibližuje změny ve vývoji počtu obcí od období První republiky.
Vedoucí práce: Markéta Weingärtnerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses