Komparace modelu prostorového plánování ve Švédsku s modelem českého plánování - Martinů, Jana; Weingärtnerová, Markéta; Jílek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Bakalářská práce Komparace modelu prostorového plánování ve Švédsku s modelem českého plánování popisuje modely plánování v těchto zemích. V případě Švédska se jedná o model prostorového plánování, české plánování se dělí na dva celky -- regionální a územní plánování. Práce je rozdělena na čtyři samostatné části. První část je věnována charakteristice Švédska z hlediska socioekonomické struktury, která je základem pro popis švédského modelu plánování. Další část je zaměřena na modely plánování v obou zemích. Hlavní částí práce je srovnání obou modelů prostorového/územního a regionálního plánování, určení jejich shodných a odlišných rysů a stanovení výhod a nevýhod švédského modelu plánování ve vztahu k modelu českému.
Vedoucí práce: Markéta Weingärtnerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; územní plánování; bakalářské práce; spatial planning; bachelor's theses