Přeshraniční spolupráce v euroregionu Egrensis - Stecovičová, Lenka; Weingärtnerová, Markéta; Tomešová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá vymezením euroregionů jako aktérů rozvoje příhraničních regionů. Primárně je zaměřena na působení Euregia Egrensis v oblasti přeshraniční spolupráce. Cílem bakalářské práce je zhodnocení působení Euregia Egrensis v příhraničních regionech a posouzení jeho významu pro rozvoj cílového regionu. Bakalářská práce je tvořena Úvodem, Závěrem a třemi kapitolami. První kapitola je zaměřena na teorii a historický vývoj přeshraniční spolupráce a euroregionů. Druhá kapitola obsahuje analýzu Euregia Egrensis. Třetí kapitola je zaměřena na působení Euregia Egrensis v oblasti přeshraniční spolupráce v předvstupním období, v programovacím období 2004 -- 2006 a v probíhajícím období 2007 -- 2013. Podstatná část kapitoly je věnována vybraným realizovaným projektům Euregia Egrensis za účelem jejich podrobnější analýzy.
Vedoucí práce: Markéta Weingärtnerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses