Systém prostorového plánování v Řecku a jeho porovnání s Českou republikou - Vejskalová, Martina; Weingärtnerová, Markéta; Jílek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Hlavním tématem bakalářské práce je charakteristika modelu prostorového plánování v Řecku a jeho komparace s duálním modelem plánování využívaným v České republice. První část práce obsahuje vymezení základních pojmů z oblasti prostorového resp. územního/regionálního plánování. Základ práce je tvořen analýzou systémů plánování v Řecku a České republice a jejich porovnáním. Vstupním podkladem pro tuto analýzu je socioekonomická charakteristika Řecka. O socioekonomickou charakteristiku se následně opírá rozbor současného řeckého modelu plánování. Analýza užívaného systému obsahuje nastínění institucionálního a legislativního prostředí země. Cílem bakalářské práce je na základě analýzy modelů plánování postihnout základní rozdíly a společné znaky modelů plánování v obou zvolených zemích.
Vedoucí práce: Markéta Weingärtnerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; Řecko; regionální politika; územní plánování; bakalářské práce; Greece; regional policy; spatial planning; bachelor's theses