Možnosti a limity socioekonomického rozvoje v regionu Šumava - Staňková, Lucie; Silovská, Hana; Schuster, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Bakalářská práce je zaměřena na limity a příležitosti rozvoje v regionu Šumava. Tento region se vyznačuje především tím, že se na jeho území vyskytují rovnou tři typy zvláště chráněného území -- národní park, chráněná krajinná oblast a biosférická rezervace. Ve své práci se zabývám otázkou souladu socioekonomického rozvoje tohoto území s principy ochrany přírody a udržitelného rozvoje. Hlavním cílem mé práce je vymezení možností, klíčových aktivit a dopadů na daný region v souvislosti s výskytem příslušných typů chráněných územních útvarů. Dále se snažím o objasnění současné situace, k čemuž přispěly získané informace z rozhovorů se třemi aktéry rozvoje, analyzování strategických dokumentů a vyhodnocení již zrealizovaných projektů v regionu.
Vedoucí práce: Hana Silovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; ochrana přírody; Šumava (pohoří); bakalářské práce; nature conservation; Šumava Mountains; bachelor's theses