Migrace jako investice do lidského kapitálu - Pakhomava, Aliona; Macáková, Libuše, 1955-; Pavelka, Tomáš, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá otázkou migrace vysoce kvalifikovaných pracovníků. V první části jsou popsány teoretická východiska migrace, tedy základní pojmy, druhy migrace a migrační motivace. V další části se hodnotí výhody a nevýhody migrace odborníků jak pro vysílající, tak pro přijímající země, a to i z globálního hlediska, definuje se pojem "investice do lidského kapitálu" a uvádějí se mechanismy měření vzniku zájmu a motivace tuzemců pro vložení investic do jejich lidského kapitálu. Na konci práce hodnotím strategie uplatňované v České republice, které se týkají migrace odborníků.
Vedoucí práce: Libuše Macáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; migrační politika; bakalářské práce; migration policy; bachelor's theses