Imigrační politika ČR se zaměřením na vietnamské občany - Fuksová, Michaela; Macáková, Libuše, 1955-; Pavelka, Tomáš, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem této práce je popsat imigrační politiku České republiky, především ve vztahu k občanům Vietnamu a charakterizovat vietnamskou komunitu v ČR. Práce je rozdělena na čtyři části. V první části jsou popsány teoretická východiska migrace, tedy důvody, proč lidé migrují. Ve druhé části pak vývoj migrace a migrační politiky ČR od 2. poloviny 20. století až do současnosti. Třetí část je věnovaná situaci vietnamských občanů ve Vietnamu, důvodům jejich migrace a přístupu České republiky k těmto imigrantům. V poslední části je charakterizována vietnamská komunita v České republice.
Vedoucí práce: Libuše Macáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; imigrace; bakalářské práce; immigration; bachelor's theses