Analýza stavebního spoření v České republice - Švehlík, Matěj (2010)
Práce se zaměřuje na stavební spoření v České republice. Popisuje podmínky existence tohoto produktu na našem trhu i vznik původní myšlenky koncepce stavebního spoření. Hlavní část je rozdělena na dva celky. První se zabývá analýzou vývoje statistik a ukazatelů za dobu existence v České republice včetně identifikace možných determinant. Druhá část se snaží odpovědět na otázku jaká je výnosnost stavebního spoření coby instrumentu vhodného ke zhodnocení úspor a zhodnotit nákladovost při čerpání úvěru.