Termínové kontrakty s elektrickou energií - Michalovský, Michal; Paholok, Igor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Bakalářská práce se věnuje termínovému trhu s elektřinou. Popisuje fungování liberalizovaného trhu a energetické burzy se zaměřením na české prostředí. Ukazuje také základní teoretické přístupy k tvorbě ceny elektřiny a k ocenění termínových kontraktů. Dále analyzuje ceny kontraktů pražské energetické burzy ve srovnání s cenami na jiných evropských burzách a ve srovnání s cenami dalších energetických komodit. V závěrečné části jsou počítány rizikové prémie měsíčních kontraktů na pražské burze.
Vedoucí práce: Igor Paholok
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; elektřina; futures; bakalářské práce; electricity; futures (finance); bachelor's theses