Slovensk a Euro v roku 2009 - Krotká, Katarína; Šoltés, Viktor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cieľom bakalárskej práce bolo charakterizovať dopady zavedenia Eura na Slovensku. Práca sa zaoberá okolnosťami vstupu Slovenskej republiky do hospodárskej a menovej únie, prípravnými procesmi, následkami.Práca je rozdelená do troch častí. Prvá kapitola je zameraná na historické medzníky vstupu do eurozóny, dodržanie maastichtských kritérií a kroky vlády uskutočnené v priebehu prípravného obdobia.V druhej kapitole je pozornosť venovaná vývoju makroekonomických ukazovateľov. Porovnaním s predchádzajúcimi rokmi vyvodzujeme závery o dopade prijatia Eura na slovenskú ekonomiku. Tretia kapitola pojednáva o výsledkoch dotazníka zameraného na získanie poznatkov o subjektívnych pocitoch respondentov po zavedení jednotnej meny.
Vedoucí práce: Viktor Šoltés
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses