Řešení distribučních úloh v prostředí MS Excel - Lhoták, Petr; Jablonský, Josef, 1955-; Mynařík, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce se zabývá popisem jednotlivých typů distribučních úloh a jejich řešením. Distribuční úlohy jsou nejtypičtějšími úlohami lineárního programování, které řeší optimalizaci přepravy materiálů, lidí či výrobků. Pro tento účel jsem navrhnul aplikaci, která kombinuje dva počítačové systémy a usnadňuje řešení těchto úloh. Konkrétně spojením systémů LINGO a MS Excel pomocí Visual Basic for Applications. Dále jsou v této práci vyřešeny vzorové příklady dopravního problému, alokačního problému, přiřazovacího problému a okružního dopravního problému. Jsou zde popsané hlavní procedury systému LINGO a také jeho připojení k MS Excel pomocí VBA. V neposlední řadě je uvedeno programové řešení samotné aplikace a její vizuální zhotovení.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses