Generování úloh lineárního programování - Serbová, Eva (2010)
Bakalářská práce je věnována generování (vytváření) úloh lineárního programování (LP) pro potřeby vysokoškolské výuky. Na začátku textu jsou stručně popsány metody generování pseudonáhodných čísel a jsou uvedeny základní charakteristiky úloh LP. Zvolená a realizovaná metoda generování úloh LP je založena na zpětném algoritmu, který postupuje od výsledných dat k datům vstupním. Tento postup zajišťuje vygenerování výpočetně srovnatelných úloh. Metoda je vhodná pro manuální výpočet úloh a může tedy dobře sloužit pro potřeby cvičení a testování posluchačů. Součástí textu je stručný popis programu LinPro, který je úspěšně používán ve výuce předmětů akreditovaných katedrou ekonometrie VŠE. Text je uzavřen několika vzorovými příklady.