Generování úloh lineárního programování - Serbová, Eva; Lagová, Milada, 1941-; Kalčevová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Bakalářská práce je věnována generování (vytváření) úloh lineárního programování (LP) pro potřeby vysokoškolské výuky. Na začátku textu jsou stručně popsány metody generování pseudonáhodných čísel a jsou uvedeny základní charakteristiky úloh LP. Zvolená a realizovaná metoda generování úloh LP je založena na zpětném algoritmu, který postupuje od výsledných dat k datům vstupním. Tento postup zajišťuje vygenerování výpočetně srovnatelných úloh. Metoda je vhodná pro manuální výpočet úloh a může tedy dobře sloužit pro potřeby cvičení a testování posluchačů. Součástí textu je stručný popis programu LinPro, který je úspěšně používán ve výuce předmětů akreditovaných katedrou ekonometrie VŠE. Text je uzavřen několika vzorovými příklady.
Vedoucí práce: Milada Lagová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; operační výzkum; lineární programování; bakalářské práce; operations research; linear programming; bachelor's theses