Obchodní majetek v české a slovenské legislativě - Šimůnková, Jana; Klazar, Stanislav, 1974-; Nachtigalová, Marika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato práce se zabývá obchodním majetkem a jeho vymezením v právních předpisech české a slovenské legislativy. Nejprve je uveden historický vývoj termínu "obchodní majetek" a následně je pojem vysvětlen v členění dle jednotlivých zákonů, ve kterých je definován. Současně jsou zmíněny rozdíly mezi českými a slovenskými právními předpisy. Názorná ukázka aplikace v praxi je provedena na vybraných soudních případech. Zmíněn je i zatím soudně neřešený případ ochrany majetku nehmotného charakteru. Na modelovém příkladu jsou znázorněny rozdíly v pojetí obchodního majetku v rámci jednotlivých českých i slovenských zákonů. Součástí práce jsou provedená dotazníková šetření na území České i Slovenské republiky, jejich výsledky, vyhodnocení a vzájemná porovnání.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses