Postavení statutárního orgánu v obchodních společnostech - Nižníková, Andrea; Kalinová, Miluše, 1952-; Švarc, Zbyněk, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tématem diplomové práce je postavení statutárních orgánů v jednotlivých obchodních společnostech, jejichž právní úprava je dána zákonem č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů. Pozornost je věnována především ustavení statutárních orgánů, povinnostem a odpovědnosti jejich členů a jednání obchodních společností. V závěru práce je zmíněna nová koncepce právní úpravy obchodních společností, zejména postavení statutárních orgánů.
Vedoucí práce: Miluše Kalinová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses