Pozice Švédska v rámci integračních procesů v Evropě - Vránková, Jana; Hnát, Pavel, 1981-; Jelínek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce se zabývá vývojem postavení Švédska v evropském integračním procesu po Druhé svétové válce. Sleduje vývoj jeho neutrálního postavení, vstup do Evropského společenství volného obchodu a posléze i do Evropské unie. Zabývá se také současnými problémy a výzvami pro Švédsko, mezi něž patří přijetí eura, nezaměstnanost mladých, fiskální udržitelnost a imigrace. Poslední kapitola je komparativní a srovnává Švédsko z různých úhlů pohledu s jeho nejbližšími geografickými i kulturními sousedy, tedy s Dánskem a Finskem.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Švédsko; evropská integrace; bakalářské práce; Sweden; European integration; bachelor's theses