Srovnání přepravních podmínek poskytovatelů expresních a kurýrních služeb v ČR - Chlebová, Kateřina (2010)
Cílem této diplomové práce je vymezit trh s kurýrními, expresními a balíkovými službami, tzn. subjekty, které na tomto trhu působí, a to jednak z hlediska jejich právního postavení, jednak z pohledu soutěžitelů na trhu logistických služeb; a dále pak porovnat vybraná ustanovení přepravních podmínek, se zaměřením na odpovědnost za škodu poskytovatelů kurýrních, expresních a balíkových služeb, a to na příkladu společností TNT Express Worldwide a DHL Express.