Financování vysokoškolského vzdělání v Rusku - Pochtyva, Iryna (2009)
Tato diplomová práce je věnovaná financování vysokého školství v podminkách Ruské federace. Jako hlavní cíl si autorka položila vytvořit analýzu stávajícího systému financování terciárního vzdělání Ruské federace a definování návrhů na jeho zlepšení. Účelem první části práce je vytvořit přehled o ekonomickém aspektu vysokoškolského vzdělání. Druhá kapitola má vyloženě výzkumný charakter a je věnována charakteristice vysokoškolského vzdělání z hlediska financování.