Analýza výnosností dlouhodobých investic (analýza výnosnosti aktiv pro penzijní fondy) - Kubů, Filip; Brada, Jaroslav, 1964-; Langer, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem této práce je posoudit dlouhodobou výnosnost aktiv, a to akcií, dluhopisů a státních pokladničních poukázek, což je provedeno na základě analýzy historické výnosnosti aktiv během 20. století v 16 státech světa. Aktiva jsou srovnána a je posouzena jejich vhodnost pro dlouhodobé investování na základě několika kritérií. Použitím historických výnosností je vypočítána pro každé aktivum teoretická naspořená částka, kterou by mohl střadatel získat na konci svého produktivního života při pravidelném spoření 1/3 odvodů na sociálním pojištění. Dále je vypočítána teoretická výše důchodu na základě dvou variant vyplácení penzí. Takto vypočítané penze jsou porovnány, zvláště jejich nejnižší varianty, se současnými vyplácenými penzemi v ČR.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses