Motivace zaměstnanců veřejné správy - Zavadilová, Lucie; Vláčil, Jan, 1943-; Šimek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce se věnuje tématu motivace zaměstnanců se zaměřením na veřejný sektor. Od výkonu zaměstnanců, se odvíjí úspěšnost každé firmy. Pokud organizace chce, aby zaměstnanci podávali ten nejlepší výkon, musí je dostatečně motivovat. Cílem mé diplomové práce je zjistit, jak jsou motivováni zaměstnanci veřejného sektoru, které motivační faktory je nejvíce motivují, zda se liší ve své struktuře od motivačních faktorů, které považují za nejdůležitější, pracovníci sektoru soukromého. V teoretické části jsou porovnány motivační teorie a motivační faktory typické pro soukromou a veřejnou správu. V analytické části jsou vyhodnoceny odpovědi získané na základě dotazníkového šetření provedeného na úřadech veřejné správy. Dle výsledků analýzy je proveden popis motivačních faktorů, které považují zaměstnanci veřejné správy za nejdůležitější, jak se tyto výsledky liší od sektoru soukromého.
Vedoucí práce: Jan Vláčil
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses