Doping - pohledem ekonomie - Petrisko, Lukáš (2009)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou dopingu se zaměřením na anabolické steroidy. Byla napsána jako reakce na § 288 trestního zákoníku 40/2009, který nově kvalifikuje výrobu a jiné nakládání s látkami s hormonálním účinkem jako trestný čin, ve snaze snížit počet uživatelů jak mezi profesionálními, tak mezi rekreačními sportovci. Ukazuje, že sportovní svazy mají dostatečné nástroje k tomu, aby dopingu dokázaly čelit, a že nově přijatá právní úprava má negativní důsledky na lidské zdraví, což je v rozporu s důvody, pro které byla přijata.