Doping - pohledem ekonomie - Petrisko, Lukáš; Šíma, Josef, 1972-; Ždímal, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou dopingu se zaměřením na anabolické steroidy. Byla napsána jako reakce na § 288 trestního zákoníku 40/2009, který nově kvalifikuje výrobu a jiné nakládání s látkami s hormonálním účinkem jako trestný čin, ve snaze snížit počet uživatelů jak mezi profesionálními, tak mezi rekreačními sportovci. Ukazuje, že sportovní svazy mají dostatečné nástroje k tomu, aby dopingu dokázaly čelit, a že nově přijatá právní úprava má negativní důsledky na lidské zdraví, což je v rozporu s důvody, pro které byla přijata.
Vedoucí práce: Josef Šíma
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; doping; diplomové práce; doping in sports; master's theses