Štátna podpora ochrany životného prostredia - Betáková, Veronika (2010)
Práce sa zameriava na štátnu podporu ochrany životného prostredia v Českej Republike, a to v prevažnej miere na dotácie zo štátneho rozpočtu a Štátneho fondu životného prostredia. V prvej časti je definovaná úloha štátu pri ochrane životného prostredia s prihliadnutím k aktuálnemu stavu životného prostredia a k jeho príčinám. Následne sú rozoberané formy štátnej podpory a načrtnutá otázka zmyslu existencie Štátneho fondu životného prostredia. Posledná časť je venovaná pohľadu na konkrétne verejné výdaje na ochranu životného prostredia a ich efektívnosť.