Štátna podpora ochrany životného prostredia - Betáková, Veronika; Slintáková, Barbora; Nachtigalová, Marika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce sa zameriava na štátnu podporu ochrany životného prostredia v Českej Republike, a to v prevažnej miere na dotácie zo štátneho rozpočtu a Štátneho fondu životného prostredia. V prvej časti je definovaná úloha štátu pri ochrane životného prostredia s prihliadnutím k aktuálnemu stavu životného prostredia a k jeho príčinám. Následne sú rozoberané formy štátnej podpory a načrtnutá otázka zmyslu existencie Štátneho fondu životného prostredia. Posledná časť je venovaná pohľadu na konkrétne verejné výdaje na ochranu životného prostredia a ich efektívnosť.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses