Zavádění procesního řízení v praxi - Bosák, Martin; Chocholatý, Drahomír, 1950-; Pochobradský, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Práce se věnuje problematice procesního řízení. Popisuje důvody a okolnosti, které vedly podniky k zájmu o tuto oblast. Především jde o nevyhovující předchozího stav řízení a možnost lépe přiřazovat hodnotové veličiny k procesům. Důležitou roli hraje také módní vlna, díky které jsou slova jako proces a modely skloňována poměrně často. Přístupy k zavádění procesního řízení jsou různé. Zásadní odlišnost je forma přístupu ke změnám. Některé vyžadují zásadní změny v procesech a jejich vybudování od nuly, jiné preferují postupné vylepšování krok za krokem. Nejčastěji je však nejvhodnější volit varianty někde uprostřed a správně tyto přístupy namixovat. K zavedení jsou také potřeba i metodiky a nástroje. Jedním takovým nástrojem je Metastorm BPM. S jeho využitím byl tvořen výsledek projektu, který je popsán v praktické části této práce. Projekt měl za úkol zavézt procesní řízení pro řízení projektů. Využití nástroje Metastorm BPM umožnilo jednoduše naimplementovat potřebné procesy a to včetně jejich řízení a uživatelské funkcionality.
Vedoucí práce: Drahomír Chocholatý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses