Bezpečnostní aspekty implementace databázových systémů - Pokorný, Tomáš; Chlapek, Dušan; Macák, Petr, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem této práce je poskytnout ucelený pohled na problematiku bezpečnosti databázových systémů. V úvodu jsou popsána východiska a vývoj bezpečnosti informací. Následuje vymezení oblasti bezpečnosti databázových systémů s využitím normy ISO/IEC 27000. Výsledkem je ucelený seznam požadavků na bezpečnost databázových systémů. Práce se věnuje také právním aspektům dané problematiky. Další části práce nabízí srovnání zabezpečení konkrétních objektově-relačních databázových systémů - Oracle, IBM DB2, Microsoft SQL Server a PostgreSQL. Kritéria komparace vycházejí z požadavků na bezpečnost databázových systému a reflektují specifika daného typu databází. Srovnání se snaží nastínit možnosti využití a omezení jednotlivých databázových produktů.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; databáze; informace; diplomové práce; databases; information; master's theses