Ekonomická integrace v Severní Americe - Grillová, Pavla (2010)
Cílem bakalářské práce je poskytnutí srozumitelného a komplexního přehledu vývoje ekonomických integračních procesů na americkém kontinentě. Klíčové pro toto téma jsou Severoamerická zóna volného obchodu (NAFTA) a Celoamerická zóna volného obchodu (FTAA). Bakalářská práce je zaměřena na postupný rozvoj hospodářské spolupráce, hodnotí ekonomcké dopady na zúčastněné země a blíže se věnuje překážkám integračních procesů. V závěru jsou nastíněny budoucí možné scénáře dalšího vývoje.