Ekonomická integrace v Severní Americe - Grillová, Pavla; Neumann, Pavel, 1956-; Jelínek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem bakalářské práce je poskytnutí srozumitelného a komplexního přehledu vývoje ekonomických integračních procesů na americkém kontinentě. Klíčové pro toto téma jsou Severoamerická zóna volného obchodu (NAFTA) a Celoamerická zóna volného obchodu (FTAA). Bakalářská práce je zaměřena na postupný rozvoj hospodářské spolupráce, hodnotí ekonomcké dopady na zúčastněné země a blíže se věnuje překážkám integračních procesů. V závěru jsou nastíněny budoucí možné scénáře dalšího vývoje.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; ekonomická integrace; bakalářské práce; economic integration; bachelor's theses